Persones sagrades

Les persones sagrades són les qui estan al capdavant de la realització dels ritus per adorar a les divinitats. Hi ha alguns tipus de persones sagrades que han esdevingut un grup social hereditari.
En l'hinduisme no hi ha una autoritat centralitzada, tot i això, hi podem trobar diverses persones sagrades:
  • Els bramans. Són els qui han consagrat la seva vida a les divinitats. Pertanyen a la primera casta, per tant, estan més a prop de l'Absolut, de Brahma. Tenen manament de puresa i no poden tocar certs elements.

  • Els sadhus o ioguis. Són ascetes errants o persones santes de l'hinduisme que han renunciat a tot. Viuen allunyats de la caritat, del món, dedicats exclusivament a la meditació i mengen una sola vegada al dia. Per renunciar a tot i poder dedicar-se a la meditació utilitzen el ioga, que els permet a dominar el seu cos i l'esperit.

                                                                    SADHU
  •  Els gurús (persona de pes, en sànscrit). Són mestres del coneixement religiós, mestres espirituals. La seva tasca és donar a conèixer, o més aviat iniciar nens i joves a l'hinduisme. Els gurus són molt importants en l'evolució de l'hinduisme com a transmissors orals. 
                                     GURÚ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.