Les castes


Les castes

Tradicionalment, la societat hindú ha estat dividida a 5 castes o grups socials:
Els quatre primers grups són els anomenats Varna:
1.. els Brahmans (sacerdots i mestres);
2.. els Kastriyas (guerrers i reis);
3.. els Vaisyas (comerciants);
4.. els Sudras (treballadors, camperols i obrers) .

5. Fora de les castes hi ha els pàries (dalits) que són els intocables, una classe tan baixa que es considera fora dels Varna.
Els dàlits o intocables són els ciutadans que fan les feines més baixos, com servir a les castes més altes, gairebé sense paga i sense possibilitats de sortir d'aquest pou. 
Els hindús consideren que els dalits són tan baixos com l'excrement, una cosa fora del cos de Brahma. "Per la nostra descendència, els dalits no podem ni tan sols prendre aigua del mateix raig que les altres castes, estem exclosos dels serveis bàsics, com salut , educació i llocs de treball ". Els pàries són uns 130 milions.
Les normes hindús són molt estrictes respecte a les castes: es pertany a elles per naixement, i no és possible ascendir. A més, només és possible el matrimoni entre membres d'una mateixa casta. Encara que el sistema de castes està prohibit a l'Índia des de 1947, a la pràctica segueix practicant en molts llocs per què costa molt trencar una tradició de 4.000 anys.
Tothom pertany per naixement a una casta i encara que les diferències entre elles no són tan rígides com en altres temps, encara són importants per definir el lloc de cada persona en la societat. 
                                                        El problema de les castes a l'Índia






La dona a l´Índia
Algunes xifres




La mujer en la India


´


Un dia a la vida de la Trisha
https://vimeo.com/232787099


           Lakubhen: La vida d'una dona India


Agua










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.